Den här veckan firar vi Internationella kvinnodagen och fokuserar på ett av våra program som stöder kvinnor i nöd: M25-projektet.

Namnet kommer från bibelversen Matteus 25:35, ”... när jag var hungrig gav du mig något att äta; när jag var törstig gav du mig något att dricka ... ”men originalet inspiration för detta projekt kom från en underbar dam som heter María.

Doña María var en anmärkningsvärd kvinna som bodde nära byn Chuchuca, högt uppe i Quiche-bergen i Guatemala. Vid 60 års ålder tog hon ansvaret för att uppfostra sitt barnbarn (även kallat María) när barnets far övergav dem, och hennes mamma, en ung flicka på bara 16, kunde inte klara. Unga María har speciella behov och har aldrig kunnat gå i skolan men hennes mormor gav henne den bästa vården hon kunde i över 20 år.

Detta inkluderade att ta henne till Living Water Adopt-A-Child två gånger i veckan i Chuchuca, där hon fick en varm måltid och all medicinsk vård hon behövde. Doña María var tvungen att följa med sitt barnbarn varje gång eftersom hon inte kunde gå själv - en två timmars resa till fots varje väg.

År 2017 besökte Doña María, nu 80-årsåldern, och hennes barnbarn Young Marias brittiska sponsor, som kom till deras hem med Steve McDaniel, den internationella chefen för Living Water Adopt-A-Child. Steve översatte för dem och i slutet av sin tid tillsammans gjorde Doña María försiktigt en begäran som skulle skapa ett helt nytt tjänsteområde för ministry. Hon sa: ”Jag vet att det finns regler som är viktiga, men jag är inte så ung som förr och jag blir väldigt trött på att gå till programmet med Maria, vänta ute på henne och sedan gå hem igen. När jag kommer, kan du snälla låta mig bara ha en tortilla att äta för att ge mig styrka för att gå hem? ”

Han lovade Doña María att när hon kom till programmet med sitt barnbarn, skulle hon inte få en tortilla utan en fullständig måltid istället.

Mer än det, visionen om M25-uppsökande program kom till honom.

Idag får många äldre, änkor och utsatta vuxna stöd med mat, medicinsk hjälp och pastoral vård i både Guatemala och Albanien genom detta projekt, inspirerat av Doña María.

Doña María åkte hem för att vara med Herren 2019, men hennes arv lever vidare genom dem som får hjälp av M25-projektet. Och hur är det med Young María? Hon vårdas nu av sin mamma och hennes nya familj och är lyckligt bosatt med dem.

Denna vecka är vi särskilt tacksamma för möjligheten att betjäna Guds vackra döttrar och vi vill tacka alla som stöder ministry of Living Water Adopt-A-Child. Vi uppmuntrar dig att lära dig mer om M25-projektet och hur vi tjänar till Kvinnor i nöd.