Som svar på en verkställande ordning från presidenten i Guatemala angående spikande fall av Covid-19, vår Living Water Adopt-A-Child (LWAAC) Guatemala ministry Verksamheten är för att tillfälligt fokusera på distribution av livsmedelspaket för att säkerställa att de väsentliga behoven hos våra sponsrade barn, deras familjer och änkor och funktionshindrade vi tar hand om tillgodoses. Våra medicinska och tandvårdskliniker - en integrerad del av vår ministry sedan vår ministry grundades 1980 - kommer att fortsätta arbeta för att tillhandahålla viktiga medicinska tjänster. Vi kommer också att använda vårt välsignande fält och kyrkor för att hjälpa de fattiga samhällen vi tjänar.

Förra veckan utfärdade Guatemalas president, Alejandro Giammattei, ordern som svar på de kraftiga Covid-19-fallen som är överväldigande sjukhus i hela landet. Han införde nya rikstäckande begränsningar fram till minst 12-26 april, och dessa nyligen införda regler begränsar kollektivtrafik och upphör med personliga klasser, shopping och matservice.

För bara ett par veckor sedan firade vi tusentals varma måltider serveras varje dag i våra nyöppnade utfodringsprogram. Vi var tacksamma över att se våra sponsrade barns ansikten när vi serverade stekt kyckling, chiles rellenosoch andra läckra, näringsrika måltider. Var snäll och be om att våra utfodringsprogram snart får öppnas igen.

Medan all vår Guatemalas personal arbetar hemifrån, våra kyrkor i Guatemala får förbli öppna. Våra kyrkor erbjuder gudstjänster en gång i veckan.

När vi fortsätter att hitta nya och kreativa sätt att tjäna "det minsta av dessa", var snäll och förbinda oss att be med oss ​​och för oss.

Du kan också skicka oss ett meddelande om uppmuntran genom att kontakta oss via vår webbplats. Tack till alla som troget har stött LWAAC under hela denna pandemi. Din generositet är ett ljus och uppmuntran under dessa utmanande tider!