Barnsponsorskap är hjärtslag för Living Water Adopt-A-Child och vi är mycket glada när ett av våra sponsrade barn fortsätter att göra en kraftfull inverkan i vår värld. Tack till våra trogna supportrar som hjälper oss att göra en rike skillnad i tusentals barns liv.

Vi hoppas att du gillar detta rörande vittnesmål från Angel Gabriel, ett tidigare sponsrat barn från vårt Guatemala-program:

”Jag heter Angel Gabriel, och jag föddes i Zacualpa, Guatemala, 1988. Jag har två systrar och två bröder, och vi växte upp alla hos vår mormor för att mina föräldrar skilde sig när jag bara var tre och åkte till USA, där de var och en bildade en annan familj.

”Under min barndom var jag en blyg och ledsen pojke för relationerna med de människor jag älskade mest var trasiga, som skapade förvirring i mitt liv. ”

”Jag tackar Gud för min mormors liv eftersom hon tog ansvaret för att uppfostra mina syskon och mig. Det var mycket svårt för henne, och vi levde i fattigdom i många år, ofta med lite eller ingenting att äta.

”Min mormor hörde talas om Living Water Ministry och registrerade mig i utfodringsprogrammet i Zacualpa när jag var nio. Matningsdagarna var de bästa dagarna för oss eftersom vi kunde få en utsökt tallrik mat och efteråt hade jag kul med spelen och lärde mig om Gud.

”Tyvärr började jag använda droger när jag var elva och föll i en värld av uppror och droger. Jag gick med i ett ungdomsgäng eftersom jag trodde att jag kunde fylla tomrummet och lindra den sorg jag kände när jag inte hade mina föräldrar. Det var svåra år för Jag övergav mina studier på grund av drogerna, blandade mig i slagsmål, problem och berusning och dog nästan när jag var sjutton på grund av en överdos av kokain. Efter min vistelse på sjukhuset reflekterade jag i flera dagar och insåg slutligen att drogen aldrig skulle fylla det tomrum jag kände eller lösa mina problem.

”Jag förstod äntligen att den enda som kunde fylla detta tomrum var Gud. Jag bestämde mig för att lämna drogerna och gänget, även om det inte var lätt för mig. ”

”När jag var arton träffade jag min fru, Teresa, och vi har en underbar son som nu går på Zacualpa utfodringsprogram. Jag gick i Liberty Church i Zacualpa och accepterade slutligen Jesus som min personliga frälsare när jag var nitton. jag är nu välsignad att vara en del av Living Water Adopt-A-Child team, med ansvar för The Blessing Fields Project, som ger produkter för programmen och gemenskapen och utbildning för unga människor. I min kyrka är jag en del av ledarskapet och fungerar som diakon. Allt som jag levde igenom i min barndom och ungdom ledde mig till att starta ett radioprogram som heter 'Conección Juvenil' (ungdomsförbindelse) på en radiostation i min stad, predika Guds ord och hjälpa tonåringar och ungdomar som passerar situationer som liknar mina erfarenheter. Nu är jag nöjd med min familj och tjänar Gud. ”

Idag är vi ödmjuka och tacksamma för att säga det vi tar hand om ett rekordantal barn i Guatemala och Albanien, trots den globala pandemin. Ändå väntar över 3,000 barn fortfarande på att få sponsringens livsförändrande gåva.

När du ger sponsringsgåvan får ett barn näringsrätter, medicinsk och tandvård och pastoral vård ... allt i Jesu namn. Vänligen överväga att i bön gå med i vårt uppdrag att tjäna som Jesu händer och fötter för att ta hand om ”det minsta av dessa”.